[Search]

About Me

INSTAGRAM : MYSARANEWRIE


[klik it]

Home Ads


Thursday, September 24, 2015

Awal Semester Memang Macam Ni

Assalamualaikum


Well, I do need to focus on what I'm doing right now iaitu belajar dan habiskan Master aku ni dan juga get active dengan berbusiness. 


Sebab apa? 


Sebab aku rasa macam serabut sangat semuanya! Sebab apa? Bila dah jumpa kawan-kawan, ada je benda yang nak dibuat Hahahah Biasalah, bila dah lama tak jumpa, ada je benda yang nak dibuat :)


Setiap malam, almost every night kot mesti nak dinner dengan kawan-kawan. Bila dah makan-makan, mesti berborak bagai nak rak kan? Lepas tu biasalah, disusuli dengan idea yang macam-macam seperti mandi air terjun, nak p roadtrip Melaka, nak p karaoke, tengok wayang, main bowling lagi, nak p Penang lah. Pergh ~ you named it! Memang on the spot punya plan dan ianya memang selalu jugak menjadi :)

Habis kelas, tunggu bas. Kita selfie dulu sekali :p

Eh eh lepas tu terpergi jalan-jalan dekat Setia City Mall hahahhaah

Eh eh terlajak pulak p shopping dekat Times Square
Time jalan-jalan dekat TS tue, memang semua orang all out betul shopping! HAHAHA Ingatkan keluar cash sahaja cukuplah, tapi bila cash dah habis, terus masing-masing guna debit card -.- Pergh. Giler kentang betul hahaha. Plan nak p shopping ni pada pukul 4 pagi dan pukul 9 pagi kitorang semua gerak hahahha. Last minute betul!


Memang all out shopping weyh. Dari Shah Alam ke TS lepas tu p Pavillion. Kebetulan dapat ice cream Kit Kat yang green tea tu secara PERCUMA! Hahaha Lepas tu p KLCC then terus gerak balik ke Shah Alam. Macam ni lah sehari-harian ku bersama kawan-kawan 

Mandi manda di Air Terjun Kanching!

Masa cuti umum sempena Hari Malaysia, kitorang p mandi manda dekat air terjun. Ini punn last minute punya plan gak nie! Pukul 3 pagi idea keluar, pukul 9 pagi kitorang dah gerak nak p mandi manda hahahha :D Best weyh mandi manda dekat air terjun! Rasa macam nak pergi sekali lagi je :)


Lepas dah mandi, p makan then terus p main bowling dekat Plaza Alam Sentral. Kebetulan jugak sebenarnya, sebab biasalah ~ nak baiki lappy, nak format laptop. So alang-alang kebetulan nak tunggu lappy, tu yang p main bowling hehehe

Swag katenya

Melawat Hafiz di DEMC
Hafiz ni jiran aku sejakkkk aku sekolah rendah lagi! So memang dah rapat, sebab petang petang je keluar main sama-sama, p makan dekat cafe. Aunt Izan tu memang dah kamceng dengan aku. So memang dah anggap macam adik beradik dah! Even sampai sekarang pun kitorang jiran lagi tau!


So bila dapat tau Hafiz excident, mama ajak p melawat. So pergilah. Kesian Hafiz. Get well soon brother! 


Dengan Edy Nuar kekekekkek
Then Edy Nuar pulakk datang Shah Alam dan ajak jumpa. Hahah Edy ni kawan baik aku masa Degree, time lepak study makan semua dengan dia sebab kitorang je yang duduk kolej masa tu. Kawan-kawan kitorang semua duduk rumah sewa hahahha


So bila dah jumpa Edy ni, rasa macam pelik pulak sebab banyak borak pasal hal masa depan, plan nak kahwin lah, nak kerja lah. Selalunya kitorang membebel pasal benda-benda mengarut je! Hahaha Terima kasih Edy sebab banyak tolong aku :)


On top of all that adalah kitorang p tengok Konsert AF HAHAHAHHAHAHA Alaaa, pas masuk percuma kot! So kitorang p amik pas masuk, cuma memang kena berebut-rebut lah hahahah tapi kisah pulak kan? Dapat lah 10 pas masuk, memang just nice cukup cukup untuk kitorang :) 

Konsert AF dekat MBSA je punnn :) Tu yang dapat pergi tue hahhaha
Kalau korang tengok Konsert AF yang tema ikon tue, yang Iqwan terkeluar tue ; haaa tengok-tengoklah dalam TV kot kot muka kitorang keluar :) Hahaah

Sambut birthday Cinabers!
Masa cuti sem baru-baru ni, ramai yang sambut birthday. So kebetulan masa birthday Iman 21 Sept baru-baru ni, kitorang decide celebrate je birthday semua orang. Sekali gus! Hahahaha semua orang dekat Pak Li tengok je kitorang sebab nyanyi lagu birthday ramai-ramai hahahahha

Lepas habis kelas, pergi makan!
Menjadi tak nak tiru aksi dekat orang di belakang tue? hahahhaha
Lepas tu p Setia City lagi, si Echa ajak p teman
Selalunya dia yang buli aku, kali ni aku buli dia hahahha
Buli dia dalam gambar je Y.Y hahhaha
Lepas tu borak sakan dengan adik aku. Puas hati dapat borak dengan
adik aku yang sorang nie semalam dalam kereta :)

Lepas kelas, kita makan lagi!
Yaaa, itulah dia hari-hari awal aku di semester kedua nie. Dah tu bila masanya belajar weyh? Asyik keluar dengan kawna-kawan je?!

Hanya students je yang tahu hal nie

Yeah mysara. Balik ni kena set kan azam yang baru! Lepas ni bersedialah untuk sibuk dengan kerja, assignment, presentation, article review dan summary, trip ke Johor dan paperwork dan sebagainya -.-


 

TAHNIAH kerana berjaya membaca entry ini sampai habis! :D

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[klik it]

recent posts